Protokol liječenja individualiziramo prema pacijentu s obzirom na karakteristike zubi i njegove želje. Koristimo provjerene proizvode kako bi postigli željene rezultate uz minimalne štete za tvrdo zubno tkivo.


  Podrazumijeva liječenje zuba s ciljem očuvanja njegove cjelovitosti, uklanjanje zubnog karijesa, postavljanje ispuna, rekonstrukcija zubne krune i devitalizacija. Ispuni u našoj ustanovi su izvedeni kompozitnim materijalima najnovije generacije koji osim izvrsnih funkcionalnih karakteristika zadovoljavaju visokim estetskim zahtjevima. Endodontsko zbrinjavanje zubi primjenom suvremenih tehnika omogućuje preciznost punjenja korijenskih kanala što je preduvjet za uspješno liječenje.


  Ljuskice, keramički protetski nadomjesci za čije postavljanje je potrebna minimalna preparacija zuba. Ljuskice se indicirane kod oštećene zubne krune i manjih diskoloracija. Ljuskicama se prekrivaju zubne nepravilnosti te se uspostavlja lijep i prirodan osmijeh.


  Rehabilitacija oralnim implantatima je svakako najbolja alternativa izgubljenom zubu. Centar za zdravstvenu skrb Salus oris, centar  je izvrsnosti u području implantologije, isključivo se koriste implantati i biomaterijali najviše kvalitete primjenom metoda koje su znanstveno potvrđene i dokumentirane. Posebna pozornost se posvećuje primjeni minimalno invazivnih kirurških tehnika.


  Oralno medicinski pregledi uključuju dijagnostiku, liječenje i prevenciju bolesti, oralne sluznice, žlijezda slinovnica, oralne fokalne infekcije i orofacijalne boli. Prepoznavanje oralnih prekanceroza je najvažniji čimbenik u prevenciji oralnog karcinoma.

  U centru za zdravstvenu skrb Salus oris posebnu pažnju usmjeravamo na oralno medicinski pregled. Zdravlje usne šupljine utječe na opće zdravstveno stanje čovjeka, povezanost parodontoloških bolesti s sustavnim bolestima kao što je šećerna bolest, kardiovaskularna i plućna bolest već su davno dokumentirani stoga ne čudi izreka kako je oralno zdravlje ogledalo zdravlja organizma.


  U Centru za zdravstvenu skrb Salus Oris nudimo mogućnost ispravljanja zubi. Primjenom najnovijih tehnika u mogućnosti smo ponuditi relativno brza liječenja bez utjecaja na estetiku i svakodnevni poslovni i privatni život posebice odrasle osobe (Clear Correct).

  Posebnu brigu vodimo o ugodnosti naših pacijenata koristeći znanstveno provjerene metode visoke kvalitete. Pravilan položaj zubi osim estetike je temeljni preduvjet za pravilno održavanje oralne higijene i ispravnu žvačnu funkciju.


  Zdravlja zubi i tkiva koje ga okružuje je temelj oralnog zdravlja. Parodontološka terapije uključuje nekirurške i kirurške (konzervativnog i rekonstrukcijskog karaktera) protokole liječenja ovisno proširenosti parodontološke bolesti. Terapija održavanja planira se prema povijesti bolesti i čimbenicima rizika za svakog pacijenta individulano. Parodontološko liječenje uključuje liječenje gingivalnih recesija. 


  Jedino uz redovno profesionalno čišćenje zubi (čišćenje zubnog kamenca, poliranje i pjeskarenje zubi)  moguće je održati savršeno oralno zdravlje.


  Uključuje nadoknadu izgubljenog zubne krune i zube koji nedostaju s ciljem uspostave ispravne žvačne funkcije i estetike. Izrađujemo bezmetalne i metalne protetske nadomjestke s ciljem uspostave optimalnih biomehaničkih karakteristika s idealnim estetskim rezultatima.